Od stare kovačnice do suvremene stolarije

Obitelj Rudolf dala je snažan pečat u razvoju obrtništva u Svetonedeljskome kraju. Krajem 19. i početkom 20. stoljeća , u samim začecima obrtništva u Svetoj Nedelji, u blizini današnje stolarije Rudolf nalazila se kovačnica u vlasništvu obitelji Iviček. U toj kovačnici se, po dolasku u Svetu Nedelju, zaposlio Alojz Rudolf. Bračni par Iviček, koji nije imamo vlastite djece, prihvatio je Alojza kao vlastitoga sina i pošto se iskazao kao izniman radnik njemu u nasljedstvo ostavljaju kovačnicu.

Alojz ovdje osniva vlastitu obitelj te dobiva blizance, sinove Josipa i Stjepana. Oni od malih nogu vrijeme provode uz svog oca u kovačnici. Kasnije je Josip preuzeo kovačnicu koja posluje sve do 1960. godine, dok je Stjepan otišao u Graz i tamo izučio stolarski zanat. Poslije prvog svjetskog rata, u kojemu je sudjelovao, Stjepan se vraća u Svetu Nedelju. Po povratku se oženio i pokrenuo vlastitu stolariju, koja je ujedno bila i prva stolarija u Svetoj Nedelji.

Stjepan je bio izniman majstor koji je stolarskom zanatu podučavao svoga sina Ivana, kao i kasnije Ivanovog sina, svoga unuka Branka Rudolfa. Uživao je u svome poslu te je vodio stolariju sve do svoje smrti 1969. godine. Tada Ivan preuzima vodstvo nad stolarijom te dalje podučava svoga sina koji 1982. godine osniva stolarski obrt koji posluje još i danas.

Po preuzimanju, Branko Rudolf proširuje radionicu, kupuje nove strojeve te zapošljava nove ljude. Danas imamo vrhunski opremljen prostor i stalno zapošljavamo desetak radnika. S ponosom možemo reći da imamo jednu od najmodernijih stolarija u Hrvatskoj.